Dipuka - sterk mensenwerk


Go to content

IRO

ReÔntegratie

ReÔntegratie

Aanpak IRO - Individuele ReÔntegratie Overeenkomst
Binnen onze reÔntegratie aanpak hebben wij twee onderdelen, namelijk de begeleiding van cliŽnten met een IRO, de Individuele ReÔntegratie Overeenkomst en de begeleiding van Bijstands gerechtigden, de zogenaamde WWB aanpak. In wezen verschillen de aanpakken niet zo veel. Wel merken we dat veel IRO cliŽnten eerder richting werk willen en dat er bij cliŽnten vanuit de WWB ook vaak nog sprake is van sociale activeringstrajecten. Vandaar dat we dit onderscheid toch willen benoemen.

IRO:
Indien u om wat voor reden dan ook uw huidige werk neer moet leggen, denk hierbij aan ziekte of ontslag, kan het vaak moeilijk zijn weer opnieuw in de arbeidsmarkt te komen. Solliciteren is tenslotte een vak. U bent weliswaar goed op de hoogte van uw goede eigenschappen, maar vindt maar een werkgever die er net zo over denkt. Of waar u Łberhaupt de kans krijgt om uzelf voor te stellen.

Vanuit het UWV krijgt u hulp bij uw zoektocht naar een nieuwe baan. Vaak krijgt u hierbij de keuze uit meerdere reÔntegratie bedrijven. Natuurlijk willen wij u graag helpen. Solliciteren is tenslotte een vak. Het is ons vak. Middels individuele begeleiding, gericht op werk, willen wij u helpen in uw tocht naar uw volgende baan. Hierbij houden we rekening met de eventuele beperkingen die u heeft. De aanpak heeft veelal korte stappen. Na een intake gesprek wordt een trajectplan opgesteld, dat door zowel UWV, Dipuka en u als de cliŽnt wordt ondertekend. Hierdoor weten alle partijen wat de te nemen stappen zijn en hoe er gewerkt wordt. Dat is wel net zo helder.

Vervolgens wordt het traject voortgezet. Net als bij de aanpak van de begeleiding van werkzoekende WWB cliŽnten, wordt er gebruik gemaakt van het uitgebreide netwerk van de medewerkers van Dipuka. Verder wordt er aandacht gegeven aan sollicitatievaardigheden, beroepskeuze stappen en worden mogelijke gesprekken geoefend. Indien er sprake is van opleidingen, wordt dit, in overleg met het UWV, in werking gezet.

Als we een geschikte functie voor u hebben gevonden bij een passende werkgever, gaan we met de werkgever om de tafel om te kijken hoe we de werkzaamheden zo geschikt mogelijk in kunnen gaan zetten. Soms betekent dit dat u een korte periode met behoud van uitkering werkervaring op kan doen. De werkgever kan dan ook kijken hoe u zich inzet. Als het van beide kanten bevalt, kan er een arbeidsovereenkomst aan gegaan worden. Dipuka zal dan bekijken in hoeverre de werkgever geholpen kan worden met een subsidie vanuit de overheid. Dit is voor u als nieuwe werknemer een gunstige situatie.
Ook na de plaatsing bij uw nieuwe werkgever houden we contact met u. In overleg met u kunnen wij bijvoorbeeld langs komen op uw werkplek om te evalueren. Tevens willen wij door middel van deze nazorg er zorg voor dragen dat alle partijen tevreden zijn met de nieuwe situatie.
Tenslotte kunt u natuurlijk ten alle tijden een beroep doen op de begeleiding vanuit Dipuka.
De aanpak van Dipuka is tenslotte altijd maatwerk.

Dipuka | ReÔntegratie | Werving en selectie | Werkzoekenden | Vacatures | Contact | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu